Gå till innehåll
IFK Hedemora Skidor
IFK Hedemora Skidor

Våra träningsgrupper


Grön – Barn födda 2017-2018.
En föräldra-barngrupp med fokus på rörelseglädje. Förälder och barn tränar tillsammans och vi träffas på lördagar kl 10:30 under hösten.
Ledare är Camilla Karlsson.

Blå – Barn födda 2015-2016. Även här är föräldrarna delaktiga och gruppen lär sig på ett lekfullt sätt grunderna till skidåkningen. Lek som framförallt tränar balans, koordination, snabbhet och socialt samspel.
Ledare är Per Jonsson

Röd – Barn födda 2013-2014. Träningen här är även den fokus på lek som ska träna balans, koordination, snabbhet och socialt samspel. Vi övar mer och mer på de olika teknikerna och möjligheten att komma och ut och testa på att tävla ökar i den här åldern.
Ledare är Martin Åkerman, Anna Alenius och Jenny Simas

Grå – Barn födda 2011-2012. Fortsatt så är det lekfulla former på träningen men med lite mer fokus på teknik, samt att kunna använda sig av skidåkningens alla växlar. Balans och koordination är fortfarande viktiga bitar att jobba med och gärna i kombination med lite högre fart.
Ledare är Sofia Anger Hyttinen

Svart – Födda 2010 och tidigare. Fortsatt fokus på glädje, rörelse och gemenskap men i den äldsta gruppen så anpassas även träningen för att förbereda ungdomarna på större tävlingar samt på sikt kunna satsa på skidåkningen för den som vill. Vi jobbar mycket med teknik, styrka, snabbhet och även en hel del uthållighet. Här ska individen behärska skidåkningens samtliga växlar samt ha en god träningsvana.
Ledare är Åsa Stigers och Fredrik Anger

Publicerad: 2022-05-09

Senast uppdaterad: 2022-11-14

Författare: Simon Tollstern

Sponsorer

Postadress

IFK Hedemora - SK

c/o Rickard Dahlin
Västra Järnvägsgatan 63
776 35 Hedemora

Kontakta oss

info@hedemorskidor.com