Hoppa till sidans innehåll

Våra träningsgrupper


IFK Hedemora Skidor erbjuder barn-och ungdomsgrupper i olika nivåer samt en vuxengrupp. 

Brunnsjöberget

Åldersindelningarna i våra barn-och ungdomsgrupper är ungefärliga och det är viktigt att barnet/ungdomen trivs med sin grupp. Målet är att varje deltagare ska träna i en grupp som möter både de tekniska färdigheterna och den sociala mognaden. För den som börjar med längdskidåkning och som är äldre än 6 år kan det vara lämpligt att börja träna med en grupp i lägre åldersgrupp för att först utveckla balans och teknik innan man börjar träna i sin egen åldersgrupp.

"Skidbusarna"

Barn födda 2015-2016 leker skidförberedande lekar och upptäcker skogens alla stigar med stavar på hösten och sen på skidor när vintern kommer. Föräldrar tränar tillsammans med sina barn i den här gruppen. Vi träffas på lördagar kl 10:30 på Brunnsjöberget.
Ledare: Kristina Sigmundstad och Susanna Åkerman.

Blå grupp (födda 2013-2014)

I Blå grupp är lek i fokus! Vi tränar mycket på balans och koordination, som är viktiga delar till att lära oss åka både klassisk stil och fri stil. I denna grupp tränar barn tillsammans med sin förälder. Skidträning tisdagar och torsdagar klockan 18:30 på Brunnsjöberget.
Ledare: Anna Alenius. 

Röd grupp (födda 2012-2010) 

I Röd grupp tränar vi framförallt balans, koordination, snabbhet och teknik på ett lekfullt sätt. Vi tränar på alla ”växlarna” i både klassisk åkstil och fri stil för att kunna variera åkningen utifrån terräng. Skidträning tisdagar (klassiskt) och torsdagar (skejt) klockan 18:30 på Brunnsjöberget.
Ledare: Martin Åkerman.

Grå grupp (födda 2010-2009)

I Grå grupp höjs intensiteten i träningen en nivå även om leken fortsatt är ett viktigt inslag. Distanspassen blir något längre och vi börjar jobba mer med belastande styrkeövningar. På snö förväntas barnet behärska grunderna i både klassiskt och skate. Skidträning tisdagar (klassiskt) och torsdagar (skejt) klockan 18:30 på Brunnsjöberget.
Ledare: Sofia Anger Hyttinen, Niklas Arfs och Jennie Gustafsson.

Svart grupp (födda 2008 och tidigare)

Träningen Svart grupp är intensiv och man behärskar samtliga växlar i båda disciplinerna. Ungdomarna satsar lite hårdare på sin träningar men har fortsatt lekmoment kvar. Skidträning tisdagar (skejt) och torsdagar (klassiskt) klockan 18:30 på Brunnsjöberget.
Ledare: Fredrik Anger och Åsa Stigers.

Vuxengrupp

Fyra träningstillfällen på barmark, fyra på snö samt ett pass kring vallning. Antalet platser i denna grupp är begränsade, föranmälan krävs. Utöver dessa tillfällen är vuxna välkomna att träna med Grå eller Svart grupp.

Alla ledare i IFK Hedemora Skidor genomgår Skidförbundets ledarutbildningar.

Uppdaterad: 10 SEP 2017 09:55 Skribent: Jennie Gustafsson

 

Våra sponsorer

 

New Boliden - logo


Nordsjö Idé och Design - logo


 

Postadress:
IFK Hedemora SK - Skidor
Michael Alenius, Sörbo 250
77691 Hedemora

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hedemoraskidor....

Se all info