Hoppa till sidans innehåll

Våra träningsgrupper


IFK Hedemora Skidor erbjuder barn-och ungdomsgrupper i olika nivåer samt en vuxengrupp. 

"Skidbusarna"

Barn födda 2015-2016 leker skidförberedande lekar och upptäcker skogens alla stigar med stavar och såsmåningom skidor. Föräldrar tränar tillsammans med sina barn i den här gruppen. Vi träffas på lördagar under hösten kl 10:30.
Ledare för gruppen är Kristina Sigmundstad och Susanna Åkerman

Lila grupp

Barn födda 2011-2014 tränar tillsammans med sina föräldrar i den här gruppen. På ett lekfullt sätt lär vi oss de olika teknikerna som är förberedande för skidsäsongen. Barnen lär sig grunderna i både klassisk åkstil och skate. Barnen tränar vid alla tillfällen under veckan. Ledare för Lila grupp är Martin Åkerman och Anna Alenius. 

Grå grupp

Intensiteten i träningen höjs en nivå även om leken fortsatt är ett viktigt inslag. Distanspassen blir något längre och vi börjar jobba mer med belastande styrkeövningar. På snö förväntas barnet behärska grunderna i både klassiskt och skate. Ledare är Sofia Anger Hyttinen, Niklas Arfs och Jennie Gustafsson

Svart grupp

Träningen i den här gruppen är intensiv och man behärskar samtliga växlar i båda disciplinerna. Ungdomarna satsar lite hårdare på sin träningar men har fortsatt lekmoment kvar. Ledare är Fredrik Anger och Åsa Stigers

Vuxengrupp

Fyra träningstillfällen på barmark, fyra på snö samt ett pass kring vallning. Antalet platser i denna grupp är begränsade, föranmälan krävs. Utöver dessa tillfällen är vuxna välkomna att träna med Grå eller Svart grupp.

 

Åldersindelningarna i grupperna är ungefärliga och det är viktigt att barnet/ungdomen trivs med sin grupp. Målet är att varje deltagare ska träna i en grupp som möter både de tekniska färdigheterna och den sociala mognaden. För den som börjar med längdskidåkning och som är äldre än 6 år kan det vara lämpligt att börja träna med en grupp i lägre ålder för att först utveckla balans och teknik innan man börjar träna i sin egen åldersgrupp.

Alla ledare i IFK Hedemora Skidor genomgår Skidförbundets ledarutbildningar.

Uppdaterad: 10 SEP 2017 09:55

 

Våra sponsorer

 

Andritz Pulp And Paper - logo


 

New Boliden - logo


Nordsjö Idé och Design - logo


Södra Dalarnas Sparbank - logo

Postadress:
IFK Hedemora SK - Skidor
Michael Alenius, Sörbo 250
77691 Hedemora

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info