Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper och träningstider


IFK Hedemora Skidor kommer denna säsong att ha sex olika träningsgrupper samt en vuxengrupp. Åldersgränserna för de olika grupperna är lite flytande, detta för att alla ska kunna få en meningsfull träning på lagom nivå.

Grön grupp är alltså för de yngsta och svart grupp för de äldsta som vill träna hårt och satsa på skidåkningen. Nivåerna i de olika träningsgrupperna kan beskrivas enligt följande.

Grön grupp

I denna grupp tränar barn och föräldrar tillsammans så alla barn ska ha en vuxen med sig. Leken har ett stort utrymme och övningarna utgår ifrån att vi alla tränar tillsammans. Denna grupp tränar endast på lördagar (på barmark) med start 10:30. Födda 2013 - 2015.

Ansvarig tränare: Anna Alenius

Blå grupp

Leken har fortfarande ett stort utrymme, men intensiteten i träningen höjs något. Under barmarkssäsongen jobbar vi bl.a. med grundläggande stavgångsteknink. På snö ligger fokus på grunderna i både klassisk teknik och Fri Stil. Födda år 2011 - 2012.

Ansvarig tränare: Martin Åkerman & Anna Alenius

Röd grupp

Intensiteten i träningen höjs ytterligare. Distanspassen blir längre och vi arbetar mer med styrka. Leken är dock fortfarande ett viktigt inslag. På snö förväntas man behärska grunderna i åtminstone några växlar i både klassiskt och skate och vi arbetar vidare för att lära fler växlar. Födda 2010.

Ansvarig tränare: Kristina Sigmundstad & Jennie Gustfsson

Orange grupp

Från hösten 2018 tränar Orange grupp tillsammans med Grå grupp och delas upp efter hand. Födda 2008-2009

Ansvarig tränare: Niklas Arfs & Erik Kristiansson

Grå grupp

 Intensiteten i träningen för denna grupp ligger mellan Röd och Svart grupp. Vad gäller skidteknik förväntas man behärska grunderna i samtliga växlar i både klassiskt och skate, och vi arbetar med att förbättra tekniken.  Även här finns leken med som ett viktigt inslag i träningen. Födda 2006-2007.

Ansvarig tränare: Sofia Anger & Åsa Stigers

Svart grupp

Träningen i denna grupp är lite hårdare än i Grå grupp. Beträffande skidteknik behöver man ha samma grunder som i Grå grupp, dvs. behärska samtliga växlar i båda discipliner. Denna grupp är främst tänkt för dem som vill satsa lite hårdare. Leken finns dock fortfarande med i träningen. Födda 2005 och tidigare.

Ansvarig tränare: Fredrik Anger

Vuxengrupp

Fyra träningstillfällen på barmark, fyra på snö samt ett pass kring vallning. Antalet platser i denna grupp är begränsade, föranmälan krävs. Utöver dessa tillfällen är vuxna välkomna att träna med Grå eller Svart grupp.

 

I vilken grupp ska jag träna?

Viktigt att notera är att grupptillhörigheten inte är definitiv. Är man nybörjare på skidor men har tränat mycket i andra idrotter kanske man tränar med en grupp under barmarkssäsongen men behöver träna med en annan grupp åtminstone i början av skidsäsongen för att få grunderna i skidtekniken. Om Du funderar vilken grupp du ska träna med så kontakta någon av tränarna så hjälper de dig till rätt grupp.

Vissa träningspass samkör flera grupper och några gånger per säsong försöker vi lägga in pass där alla kan träna tillsammans oavsett ålder.

IFK Hedemora skidors intention är att alla först och främst ska känna att de är en del av klubben – gruppindelningen är till för att alla ska kunna få träning på en nivå där man kan utvecklas. 

Uppdaterad: 10 SEP 2017 09:55

 

Våra sponsorer

 

 

Andritz Pulp And Paper - logo

 


 

 

New Boliden - logo


Nordsjö Idé och Design - logo


Södra Dalarnas Sparbank - logo

Postadress:
IFK Hedemora SK - Skidor
Michael Alenius, Sörbo 250
77691 Hedemora

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info